Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Medicina esportiva i activitat física

Gràcies per omplir aquest formulari, us respondrem el més aviat possible

De conformitat amb la llei de protecció de dades, la informació que ens faciliti serà utilitzada per contactar amb vostè en referència, únicament, a la petició que realitza a Salut Empordà Healthcare i en resposta a la/les seva/es consulta/es puntual/s.

El servei de Medicina de l'Esport de Salut Empordà Healthcare ofereix assistència integral i assessorament sobre aspectes relacionats amb la pràctica de l'activitat física. Està liderat per una especialista en Medicina de l'Educació Física i l'Esport, qui treballa en coordinació amb diferents àrees i experts en salut per proporcionar una atenció completa en tots els vessants de l'especialitat esportiva.

La pràctica de l'esport no està exempta de riscos. És per això que cal estar molt atents a les respostes del cos durant l'activitat física. Conèixer l'estat inicial de salut i la resposta del propi cos són aspectes fonamentals a l'hora de dur a terme qualsevol activitat esportiva de manera segura. A Salut Empordà Healthcare s'ofereix una valoració mèdica esportiva que, a diferència d'un examen mèdic comú, està enfocada específicament a estudiar el comportament de l'organisme quan es practica esport, així com els canvis que s'hi produeixen.

Al servei de Medicina de l'Esport de Salut Empordà Healthcare es realitza la prova d'esforç en una cinta de córrer. Això aporta beneficis en l'estudi mèdic, ja que a la cinta –a diferència de les proves que es fan amb una bicicleta estàtica– hi intervenen un major nombre de músculs. A més, permet modificar la velocitat de rotació i la inclinació respecte al terra.

Amb la prova d'esforç s'estudia el funcionament del cor durant l'exercici i serveix per diagnosticar alteracions cardíaques que podrien suposar un risc per a qualsevol persona que faci esport, com cardiopaties isquèmiques, arítmies i alteracions del ritme, hipertensió arterial o malformacions congènites, entre d'altres. La informació que s'obté amb aquesta prova permet planificar entrenaments i preparar els esportistes per assolir un estat de forma física òptim i ajustat a les necessitats de cada persona.

Objectiu de les proves

Les proves que es realitzen a la Unitat de Medicina de l'Esport de Salut Empordà Healthcare estan orientades a:

  • Detectar alteracions o patologies que afectin o es vegin afectades per la pràctica esportiva
  • Avaluar les qualitats físiques i l'estat de forma de l'esportista
  • Optimitzar l'entrenament per millorar resultats i augmentar el rendiment
  • Prevenir lesions i oferir consell mèdic i tècnic per evitar trastorns relacionats amb la pràctica inadequada
  • Incidir en el vessant dietètic i nutritiu per a la millora de l'estat físic

Paquets de salut

  • Revisió esportiva bàsica, per a menors de 10 anys
  • Revisió esportiva avançada, a partir dels 10 anys

Professionals

Montse Ribas, metgessa especialista en medicina esportiva

Marta Boada, infermera

 

Contacteu

c/ Glòria Compte, s/n
17600 - Figueres - Girona

 Mapa localització

 + 34 972 180 604

  info@empordahealthcare.cat


MTQUA

     BANC DE SANG        EMAS    DEPARTAMENT DE SALUT     Hospital acreditat per a la formació sanitària especialitzada          XARXA CATALANA D'HOSPITALS SENSE FUM     ISO 14001     ISO 14001     ISO 9001