Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Mig any d’implantació de la teledermatologia

En 6 mesos, 2 de cada 3 consultes a l'especialista es fan a través d'aquest sistema. Un 60% de les consultes derivades des de primària s'han pogut resoldre sense necessitat que l'usuari es desplaci a l'Hospital de Figueres. 

Dilluns 20/01/2020

En 6 mesos, 2 de cada 3 consultes a l'especialista es fan a través d'aquest sistema. Un 60% de les consultes derivades des de primària s'han pogut resoldre sense necessitat que l'usuari es desplaci a l'Hospital de Figueres. 

Al mes de juny de 2019, l'Hospital de Figueres i l'Hospital Clínic de Barcelona van estendre a totes les àrees bàsiques de salut de l'Alt Empordà el nou model assistencial per l'especialitat de Dermatologia que es basa en la teledermatologia. En 6 mesos, s'ha arribat a la proporció que, en aquests moments, 2 de cada 3 consultes que el metge d'atenció primària deriva cap a l'especialista s'atenen a través d'aquesta tecnologia. 

Aquest nou model assistencial ha permès que un 60 % de les visites derivades a teledermatologia s'hagin pogut resoldre sense necessitat de què l'usuari acudeixi a l'Hospital de Figueres, evitant desplaçaments innecessaris. A més, aquesta eina també ha reduït el temps de resposta: un cop el dermatòleg rep la sol·licitud del metge de família, aquest resol el cas en el termini màxim d'una setmana. 

La teledermatologia. El metge de família utilitza un dispositiu mòbil per fer les fotografies a la zona o zones del cos del pacient que l'especialista del servei de Dermatologia de l'Hospital de Figueres ha de valorar. Aquestes imatges es vinculen amb la identificació de l'usuari, per tal que quedin integrades a la història clínica del pacient.

La implantació de la teledermatologia a tota la comarca s'ha pogut fer gràcies a l'aliança estratègica entre l'Hospital de Figueres i l'Hospital Clínic de Barcelona.

Dermatologia

 

Contacteu

c/ Glòria Compte, s/n
17600 - Figueres - Girona

 Mapa localització

 + 34 972 180 604

  info@empordahealthcare.cat


MTQUA

     BANC DE SANG        EMAS    DEPARTAMENT DE SALUT     Hospital acreditat per a la formació sanitària especialitzada          XARXA CATALANA D'HOSPITALS SENSE FUM     ISO 14001     ISO 14001     ISO 9001