Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Creació d'un autotest de visió en línia

Aquesta prova, juntament amb l'aplicació d'un nou model integrat a la comarca, busca apropar l'assistència al pacient del territori i apoderar l'usuari. 

Dimecres 19/06/2019

Aquesta prova, juntament amb l'aplicació d'un nou model integrat a la comarca, busca apropar l'assistència al pacient del territori i apoderar l'usuari. 

En els propers mesos, l'Hospital de Figueres posarà en funcionament un nou model d'atenció oftalmològica per apropar l'assistència dels pacients del territori i que inclou el disseny i l'aplicació d'un autotest de visió en línia, que permetrà analitzar factors com l'estat d'agudesa visual i refractiva, entre d'altres. L'objectiu és apoderar l'usuari, millorar la salut ocular de la població de l'Alt Empordà, reduir la llista d'espera per la primera visita i per les proves de seguiment en oftalmologia i, també, disminuir les derivacions des de l'atenció primària cap a l'Hospital de Figueres, la qual cosa també evitarà desplaçaments als usuaris.

Aquest projecte té un cost de 971.981 euros i compta amb un ajut de 423.400 euros del Feder en la categoria de compra pública d'innovació en salut. La FSE és l'únic centre hospitalari comarcal de nivell III de Catalunya que ha obtingut aquesta línia d'ajuts.

Fins al 2023. Fins ara, aquest projecte s'ha desenvolupat de manera pilot a l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala amb la incorporació d'una consulta d'Optometria. I s'ha d'anar estenent a dos Equips d'Atenció Primària més de l'Alt Empordà. La Fundació Salut Empordà preveu un període d'execució de 5 anys, de manera que a principi del 2023 es puguin obtenir les primeres valoracions de l'aplicació d'aquest model assistencial i de l'ús de l'autotest.

 

Contacteu

c/ Glòria Compte, s/n
17600 - Figueres - Girona

 Mapa localització

 + 34 972 180 604

  info@empordahealthcare.cat


MTQUA

     BANC DE SANG        EMAS    DEPARTAMENT DE SALUT     Hospital acreditat per a la formació sanitària especialitzada          XARXA CATALANA D'HOSPITALS SENSE FUM     ISO 14001     ISO 14001     ISO 9001